STEM EĞİTİMİ
- STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşur.
- “STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistemdir. Matematiği veya Fen’i ders olarak değil, edindiğimiz bilgileri hayatımıza uygulamamız açısından son derece önemli disiplinler arası bir işbirliğidir.
- STEM Eğitimi Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik disiplinleri arasındaki ayrımı ortadan kaldırarak, bu disiplinler arasında tam bütünleşmeyi uyumlu bir şekilde oluşturarak, anaokulundan üniversiteye kadar verilecek proje tabanlı eğitim yaklaşımıyla soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.
-Science (Bilim)-
- Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için deneylerle konu anlatımı bilim eğitiminin ayrılmaz bir parçasıdır.
- Eğlenceli Bilim Atölyemizde, öğrencilerin doğayı ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamak amacıyla uygulamalı deney programı uygulamaktayız.
- İçerik ve materyal sağlayıcısı olarak hizmet verdiğimiz bu alanda öğrencilerimiz bireysel olarak deney çalışmalarını yaparak, yaşayarak gözlemleyecek ve bilimin eğlenceli yanını keşfetmiş olacaklar.
- Ders boyunca yapılan deney çalışmaları öğretmen tarafından gözlemlenerek ölçme değerlendirme çizelgesine not edilecektir.
-Technology (Teknoloji)-
- Üretim, buluş yapma ve teknoloji alanındaki gelişmelerin iyice hızlandığı günümüzde, ebeveynler olarak çocuklarımızı bilime, mühendisliğe ve yenilikçi teknolojilere yönlendirmeliyiz.
- Robotik Atölyemizde, öğrencilerin teknolojiyi doğru okuması ve kullanmasını sağlayarak algoritma, tasarım atölyesi ve kodlama saati çalışmaları yapmaktayız.
- İçerik ve materyal sağlayıcısı olarak hizmet verdiğimiz bu alanda da öğrencilerimiz bireysel olarak robot tasarımlarını yapacak, yaptıkları bu tasarımlara hareket özellikleri katarak ürün üretebilmenin duygusunu yaşayacaklardır.
- Ders boyunca yapılan robotik çalışmaları öğretmen tarafından gözlemlenerek ölçme değerlendirme çizelgesine not edilecektir.
-Engineering (Mühendislik)-
- Çocukların hayal dünyalarındaki kimsenin inanmadığı olanaksız gibi görülen tasarımları ortaya çıkarabilmesi olayıdır aslında mühendislik.
- Mühendislik Atölyemizde; tasarım odaklı düşünmeyi sağlayarak, çevremizde gördüğümüz yapıları inceliyor ve onların minyatürlerini yapıyoruz.
- Mimari yetenekleri ortaya çıkarabilmek için çocuklarımızın hayal güçlerini kullanmalarına olanak sağlıyor, onların hayallerini somut nesnelere dönüştürüyoruz.
- Ders boyunca yapılan çalışmalar öğretmen tarafından gözlemlenerek ölçme değerlendirme çizelgesine not edilecektir.
-Mathematics (Matematik)-
- Matematik belli kurallara göre oynanan bir oyundur. Oyuncuları sayılar gibi gözükse de sadece sayılardan ibaret değildir.
- Bilişsel, duyusal ve psikomotor becerilerin gelişimine de katkı sağlayan Zeka Oyunlarını somut nesneler olarak kullanıyor ve matematiği sevdiriyoruz.
- Zeka Oyunları Atölyemizde kullandığımız materyallerle çocuklarımızın oyun oynayarak belirli kuralları öğrenmesini, öğrendiklerini tekrarlayarak daha hızlı düşünmelerini sağlıyoruz.
- Ders boyunca yapılan çalışmalar öğretmen tarafından gözlemlenerek ölçme değerlendirme çizelgesine not edilecektir.